23.3.2013

Sohvanpäällisen värjääminen

Miun pitkäaikainen haave oli Ikean Ektorp -sohva. Sellainen siis hankittiin, kun muutettiin nykyiseen asuntoon.


Ektorp on siitä kiva sohva että siihen saa Ikeasta irtopäällisiä. Jotka maksavat. Aika paljon. Onneksi joku fiksu on keksinyt Huuto.netin, ja toinen fiksu taas pesukonevärit. Huusin siis hiukan nuhjaantuneen valkoisen päällisen ja kävin ostamassa Prismasta viisi pakettia Dylonin pesukoneväriä, kunhan ensin olin pyörinyt hyllyn edessä puolisen tuntia kuin hermostunut myymälävaras, en nimittäin osannut päättää että minkäväristä sohvaa haluaisin katsella seuraavaksi. Soitin J.:lle pari puhelua ja lopulta päädyin tähän väriin:


Eräänä viikonloppuna sitten ryhdyttiin värjäysprojektiin. Päälliset piti värjätä kahdessa osassa, ja aina värjäämisen jälkeen niiden piti antaa pyöriä uudestaan pesuohjelmassa. Lopuksi sitten annettiin koneen pyöriä tyhjillään yhden pesuohjelman verran - ihme että ehdittiin lauantaina tehdä muutakin kuin leikkiä pesukoneen kanssa! Värjäsin ensin tuon pohjaosan ja laitoin mukaan kolme paketillista väriä, ja sitten kaikki tyynyt ja kaksi väripakettia.

Tällainen oli sitten tulos:


Halusin vähän väriä olohuoneeseen ja sitä ainakin sain. Lopputulos oli todella tasainen ja tyynyistä ja helmasta tuli samanvärisiä vaikka ne pitikin värjätä erikseen. Oikein onnistunut projekti siis, ja tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin täysin uusien päällisten ostaminen.

Sohvan värjäämisestä on aiemmin kirjoitettu täällä. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!